Wild Hibiscus Mojito

Egy újdonság a vadhibiscus virág ihlette a mojito efféle változatát. Egy ausztáliai ember véletlenül fedezte fel a vadhibiscus virág és pezsgő harmónikus egészét, aztán kifejlesztett egy temészetes tartósítási módot a virágok számára, és innen indult hódító útjára a vadhibiscus virág, ill szirup. (A későbbiekben, még írok majd más vadhibiscus-os recepteket is.)

Készítése:
Összetevői:
3cl fehér rum
1cl friss lime juice
1,5cl vadhibiszkusz szirup
1 db vadhibiszkusz virág
fél lime
1 szár menta
Szóda

Long drinkes pohárba tesszük a menta leveleket, a cikkekbe vágott lime-ot és az apróra vágott vadhibiscus virágot, majd ezeket törőfával megnyomkodjuk. Töltsük fel a poharat törtjéggel, és adjuk hozzá a rumot, lime juice-t vadhibiscus szirupot, szódát, és bárkanállal keverjük fel. Díszítsük egy mentaággal, és szívószállal szervírozzuk.

Ha az élet az utadba sodor egy vadhibiscus virág készítményt ajánlom, hogy póbáld ki, finom nyári hűsítő.
Vagy ha elébe akarsz menni, úgy tudom lehet kapni egyes ajándékboltokban, különleges fűszer boltokban, ill. szerintem a neten keresztül történő rendelés a legpraktikusabb, (ami bárhonnan elérhető, olyan városban is, ahol éppen nincs olyan bolt, ahol kapható lenne).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése