Piña Colada

A karibi szigetvilágból származik. Az ottani lakosok kétfajta itallal kínálták meg a vendégeiket (ananászlé és kókuszdió levének keverékével, és kókusztej és rum keverékével). Majd a két italt összekeverve megszületett a ma ismert finom krémes koktél, melyet az Antillákon friss gyümölcsökből készítenek, és kókuszdió héjában kínálnak.


Készítése:
Készítésének alapvetően két változat van.
1 - shakerben - ha nincs kéznél friss ananász és blender (koktél turmixgép), akkor a krémesség eléréséhez, sűrítéshez tejszínt kell hozzá adnunk.
2 - blenderben - frissebb, üdítőbb változat, ugyanis nem tartalma tejszínt, ez esetben a krémességről, sűrűségről a friss ananásszal és a törtjéggel a blender gondoskodik.

Összetevői:
4cl fehér rum
3cl kókusz szirup
9cl ananászlé
3cl tejszín (blenderben készítve tejszín helyett 1/4 friss ananász)

Az összetevőket jól összerázva, ill. tumixolva long drinkes pohárba töltve, ananászcikkel és koktélcseresznyével díszítve szívószállal szervírozzuk.

Ha van rá lehetőség, mindenképp ajánlom, a blendereben, turmixgépben való elkészítést tejszín nélkül, az is akinek esetleg valamilyen okból nem ízlett volna a tejszínes változat, meg fog lepődni az eltérésen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése