Bloody Mary

Pete Petiot-tól származik az eredeti receptúra 1921-ből. A koktél nevének legelfogadottabb magyarázata, hogy VIII. Henrik, Mária nevű lányáról kapta a nevét, akit véreskezűként tart számon a történelem.

Készítés:
Összetevői:
4,5cl vodka
9cl paradicsomlé
1,5 cl citromlé
csipet só, bors, (zellersó)
pár csepp tabasco
pár csepp worchestershire szósz

Az összetevőket keverőpohárban jéggel összekeverjük, és long drinkes pohárba, koktéljégre szűrve, zeller szárral vagy citromszelettel díszítve szervírozzuk, illetve egy pohár vizet adunk mellé (lemosandó a paradicsomos ízt a szájból)

Vannak akik szerint shakerben rázva az összetevők optimálisabban összekeverednek.

Nem igazán ajánlom csak úgy buli kezdő koktélként (nem egy kortyolgatós ital), épp ellenkezőleg inkább lezárásként, a már meglehetősen illuminált állapotban lévő embereknek a másnaposságot elkerülendő vagy épp másnap mikor az ember feje majd szétrobban, segíthet egy Bloody Mary (esetleg vodka nélkül Virgin Mary is ajánlatos lehet)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése